Last van vochtige muren?

  • Geplaatst op
  • Door Frank van den Bosch
Last van vochtige muren?

Vochtige muren zijn vaak een probleem in de herst en winter. We vertellen in dit artikel kort wat een van de oplossing kan zijn. Dit doen we door het systeem rondom de Remmers Kiesol C toe te lichten.

Injecteren tegen vocht

Injecteren tegen vocht, het is niet het meest spannende onderwerp wat je aan snijdt op een verjaardag. Het is echter wel een belangrijk onderwerp als je houdt van doe-het-zelven. Vocht problemen komen geregeld voor en al helemaal in de herfst/winter (niet zo gek als het dan gemiddeld vaker regent dan de zomer).

 

Daarom dachten wij bij impregneermiddelenspecialist.nl het dus wel interessant om het hele vocht bestrijden via injecteren is onder de loep te nemen.

 

 

Wanneer heb ik vocht in me muren en hoe kan ik dit zien?

Een van de eerste stappen is het vaststellen dat je daadwerkelijk last hebt van vochtdoorslag. De makkelijkste manier om dit te ontdekken is door puur de muur te voelen. Voel hij vochtig of nat aan terwijl het bijvoorbeeld een keldermuur is. Dan is er een grote kans dat, dat door vochtdoorslag komt.

Als je het hiermee niet zeker weet, kan je altijd nog met een vochtmeter aan de slag. Deze kan je gemakkelijk in de muur plaatsen en zo het vocht percentage meten. Dit is sowieso niet slecht om te doen. Want wanneer je de muur moet gaan behandelen kan je zo ook meten hoe snel de injectie werkt etc.

 

Goed je hebt vastgesteld dat je last hebt van vocht, maar wat nu?

De eerste stappen zijn gezet en jammer genoeg ben je er achter gekomen dat je een behoorlijke vocht percentage in je muur hebt zitten. Hoe gaan we dit nu oplossen? Het injecteren van muren tegen optrekkend vocht is hiervoor een hele effectieve en gemakkelijke manier.

De Kiesol C van Remmers is hier een goed voorbeeld van. Door het gemakkelijk te verwerken is dit dan ook een van de betere middelen voor de doe-het-zelver. Hoe het precies werkt? Dat leggen we nog even uit hieronder.

 

  1. Voordat je de Kiesol C kan injecteren zal je hier eerst gaatjes voor moeten boren. Deze gaten worden geboord boven het maaiveld (net boven de grond) en het liefst in een hoek van 10-40 graden. Zodat het middel schuin de muur in kan lopen. De ruimte tussen 2 boorgaten moet ongeveer 10 cm zijn.
  2. Wanneer je de gaten geboord hebt kan je het best met een stofzuiger de gaatjes even leegzuigen zodat het zo schoon mogelijk is.
  3. Na dat de gaten zijn geïnjecteerd wil je deze gaatjes uiteraard ook weer wegwerken. Dit kan je gemakkelijk doen met een van onze Restauratiemortels. Deze zijn in een veelvoud aan kleuren verkrijgbaar waar je zo de kleur van je muur kan bereiken.
  4. Wanneer je de gaten hebt geïnjecteerd en daarna netjes hebt afgesloten kan je nu met de vochtmeter bijhouden hoe snel het vocht wegloopt.

 

Als u deze stappen volgt zijn uw muren binnen no-time vochtvrij, en kunt u de kamer weer gaan gebruiken voor onder andere slaapkamers of woonruimte!

 

Heeft u hier toch nog meer vragen over hebben? Neem dan contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel ons op 0348 22 07 10

[// feedback_company_merchant_reviews_widget]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »